Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

9.9. 3. cooper-testi v. 2007

FC Linjateräksen 3. virallinen Cooper-testi järjestettiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 9.9. klo 17.30. Testiin osallistui 9 joukkueemme kovakuntoisinta miestä + juniorisarjan Antti + joukkueemme entinen nuori lupaus Sami R.

Cooper-testin tulokset:

Suluissa edellisessä Cooper-testissä 1.10.2006 juostu tulos. (Eniten viime kerrasta paransi Vesku = 250 metriä!!)

1. Kemal 3150 metriä
2. Sami Rantanen 2925 m.
3. Ari 2810 m.
4. Antti 2650 m.
5. Mika Nyberg 2580 m.
6. Mikke 2560 m. (2450 m.)
7. Vesku 2550 m. (2300 m.)
8. Mika Niinimäki 2500 m.
9. Tommi 2490 m. (2600 m.)
10. Masa 2050 m. (2180 m.)
11. Johannes 1770 m. (1550 m.)

Markku juoksi 1.10.2006 2190 m.

15.9. syysturnaus 2007

Perinteinen harrasteturnaus lauantaina 15.9.2007 KLO 10.00 - 12.30 Kaupin keinonurmikentällä.

OTTELUTULOKSET:

PK LiverspoilHeMu - FC Linjateräs 2-2
Tampere City FC - FC SAWO 1-1
FC Linjateräs - FC SAWO 1-3
PK LiverspoilHeMu - Tampere City FC 2-0
FC SAWO - PK LiverspoilHeMu 2-0
Tampere City FC - FC Linjateräs 2-2
SIJOITUSOTTELU, 1-2: FC SAWO - PK LiverspoilHeMu 3-0
SIJOITUSOTTELU, 3-4: FC Linjateräs - Tampere City FC 5-3

SIJOITUKSET:

1. FC SAWO
2. PK LiverspoilHeMu
3. FC Linjateräs
4. Tampere City FC

Tuomareina Juha Ruokolainen ja Kirill Naishouler Tampereen Erotuomarikerhosta. Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille!

sarjataulukko kesä 2007

Lopullinen sarjataulukko minisoccer 2007

SAINTS 11 9 1 1 61 - 16 28
GLUTEUS MAXIMUS 11 8 1 2 29 - 14 25
===================================================
FC LINJATERÄS 11 8 0 3 16 - 9 24
DIEGO ARMANDO 11 6 3 2 36 - 18 21
FC KESKIKETTERÄ 11 6 0 5 25 - 27 18
AC SANTEN 11 5 2 4 28 - 22 17
TOKMANNI 11 4 1 6 27 - 30 13
KÄSIPALLOJOUKKUE 11 4 1 6 12 - 16 13
GANUUNAT 11 4 0 7 14 - 21 12
TBK 11 3 2 6 18 - 35 11
JARRUKENTTÄ 11 1 2 8 16 - 48 5
FC OTRA 11 1 1 9 12 - 38 4

21.9.2007 Päätössaunailta

Tampereen kaupungin omistamalla KRISTILLAN RANTASAUNALLA Kaukajärvellä, os. Kangasalantie 92. Sauna on varattuna meille klo 17.00 - 22.00.

Alkuhiet otetaan (Mikke ei kuulemma ota) tällä kertaa Kristillan liikuntapaikoilla (lentis/koris/paini ym.), eli kokoonnumme suoraan saunalla.

Saunomisen, uimisen, kisailun ja makkaranpaiston lomassa kesäkauden palkintoseremoniat puheineen.

Mukaan omat pyyhkeet, juomat ja purtavat. Saunamaksu joukkueen kassasta. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle, ja jos et pääse paikalle pitkällä kaavalla, tule edes piipahtamaan kesäkauden päättäjäisiin.

Jos et ole aikaisemmin käynyt saunalla, kysy ohjeita joukkuetovereilta. Paunulainen kulkee aivan läheltä reitillään kohti Kangasalaa. Tampereen kaupungin sivuilta löytää tarvittaessa lisätietoja.

Ilmoita keskustelupalstalla, jos olet tulossa autolla ja tilaa autossasi vielä olisi. Johanneksen kyydillä on tulossa Sami, Masa ja Mikke.

Tulevista syksyn höntsyistä sovitaan saunaillassa.

 

MINISOCCER 2007 PISTETILASTO

nimi maalit+syötöt=yhteensä

Mika "Nyyperi" Nyberg 8+2=10
Tuomas "Tuoppi" Lehti 1+4=5
Ari "Arska" Koski 1+2=3
Tommi "Tyson" Laine 2+0=2
Mika "Niini" Niinimäki 1+1=2
Mika "Mikke" Stjerna 1+0=1
Ilari Heikkilä 1+0=1
Juha "Uusi-Juha" Ristimäki 1+0=1
Markku "Make" Reima 0+1=1
Juha "Vanha-Juha" Laitinen 0+1=1
Antti Kumpumäki 0+1=1
Juha "Juuke" Korkki 0+1=1

Tiistaina 28. elokuuta 2007 FC Linjateräs - Saints 0-1, Amurin kenttä.

KARVAS TAISTELUTAPPIO!

Latausta ja sähköä oli ilmassa, kun FC Linjateräs lähti viimeiseen sarjaotteluunsa sarjajohtaja Saintsia vastaan. Lähes koko joukkue osallistui turnajaisiin. Ainoastaan Mikke oli sairaslomalainen, mutta paikalla hänkin toki.

Ottelu lähti käyntiin osaltamme poikkeuksellisen terävästi. Vastustaja tuntui olevan vähän hämmennyksissään vahvasta taistelustamme ja liikkeestämme. Saints on ansainnut ykköspaikkansa, mutta johtuiko sitten meidän otteistamme, että tällä kertaa peliä vietiin ainakin ensimmäinen jakso meidän hiuksenhienossa hallinnassa.

Jo heti alku minuuteilla pallo käväisi Saintsin ylärimassa, ja muutenkin tilanteita luotiin useampiakin vastustajan maalille. Selkeästi enemmän kuin meidän maalille.

Emme aivan 100 %:sti saaneet siirrettyä vahvaa panostamme toiselle jaksolle. Toki emme huonosti pelanneet, mutta kuitenkin… Tilanteita pystyimme myös jälleen luomaan, mutta niin pystyi Saintskin.

Vastustajan taitava kärki teki sitten 0-1 ratkaisun kahden pakkimme vastustuksesta huolimatta. Ei mahtanut mitään. Lopussa nostimme rohkeasti väkeä vastustajan maalille, mutta tosi vaarallisia tilanteita emme enää pystyneet rakentamaan hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kuten jo todettua, koko joukkueemme pelasi hyvällä taisteluhengellä ja määrätietoisesti. Varsinkin 2/3 ottelusta pelasimme näyttävää peliä taitavaa ja fyysistä vastustajaa vastaan. Yksi hieno asia oli, että pelasimme juuri niin kuin ennen peliä oli sovittu.

Mielestäni kolme-neljä fclinjateräsmiestä pelasi kesän parhaan ottelunsa. Toisaalta muutamalla pelurillamme ei pallo hyvästä yrityksestä ja taistelusta huolimatta tahtonut aina totella sydämen käskyjä toivotulla tavalla. Virheitä tuli paljon, mutta toisaalta hienot taistelutilanteetkin seurasivat toisiaan.

Tässä pelissä kulminoitui koko kesän tuttu perusasia. Ei riitä, että pidämme oman pään puhtaana tai lähes puhtaana. Täytyisi myös pystyä tekemään maaleja.

Tämän kesän tiukat voiton ovatkin olleet ennen kaikkea koko joukkueen hyvän puolustuspelin ansiota. Koko joukkueen hyökkäyspeli, sekä ennen kaikkea maalinteko ovat edelleen niitä tulevaisuuden kehittämiskohteita. Myös on useasti todettu, että erikoistilanteiden harjoitteluun kannattaa satsata aikaa. Tänä kesänä ei montaa maalia saatu kulmista tai vapareista aikaiseksi. Maali on toki pieni, mutta toisaalta niin on kenttäkin.

Kyse ei ole tietenkään vain meidän joukkueen ongelmasta. On helpompi rakentaa puolustuspelaaminen tiiviiksi ja tarkaksi, kuin hyökkäyspeli tuloksekkaaksi. Hyökkäyspelissä ja maalinteossa tarvitaan vielä karvan verran enemmän luovuutta ja henkilökohtaista taitoa, ajatuksellista yhteenpelaamista sekä liikkumista pallon kanssa ja ilman. Myöskään laukaukset eivät meillä tahdo osua edes kerrostaloon.

Kesän minisoccer-sarja sujui meiltä kuitenkin arvosanaltaan hyvän ja kiitettävän välimaastossa. Ja meille se on hyvä arvosana. Sanoisinko helvetin hyvä. Tyytyväisiä voimme olla, että pystyimme voittamaan tiukkoja pelejä. Ja tyytyväisiä voimme olla, että meille tehtiin niin vähän maaleja. Kuten Kolkka kerran totesi, voitimme tänä kesänä meitä ”parempiakin” joukkueita. Ja tottahan se tavallaan oli. Pystyimme pelaamaan joukkueena vähintään taitojemme perustasolla ja välillä ylittämäänkin tasomme. Ja mikä hienonta, pystyimme pelaamaan hyvällä taisteluhengellä lähes ehjiä otteluita ilman suurempia romahduksia. Ja kertaakaan ei tullut täysin pikimustaa iltaa, niinkuin vielä takavuosina…

Eli tuskaisen karvas tappio Saintsia vastaan. Toisaalta voimme olla vilpittömän ylpeitä esityksestämme. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelasimme ajoittain ehkä komeinta peliämme koko kesänä. Ja varsinkin kun otetaan huomioon vastuksen kovuus. Eli hyvä me! Hyvä FC Linjateräs!

Maalissa: Tomi K.; libero; Juuke/Juha L.; toppari: Tommi/Vesku; vasen pakki: Masa/Sami/Johannes; oikea pakki: Kari/Markku; keskikentän keskellä: Arska/Tuomas; oikea laita: Kema/Juha R., vasen laita: Kolkka/Ilari; kärkimies: Niini/Nyyperi. Laidalla: Mikke/Kappero/Juukenpoika.

Tiikeripelaajat: liian vaikea tehtävä, tai toisaalta varsin helppo: jokaiselle yksi tiikerimaininta. Johanneksen arvio joukkueen otteista: reilu eka jakso 9 +, mutta koko peli ja varsinkin lopputulos huomioiden 8 +.

J.H.

Maanantai 20.8. FC OTRA - FC LINJATERÄS, 0-2, Amurin kenttä

TÄRKEÄ VOITTO!!

Ottelu FC Otraa vastaan sujui tutulla kaavalla. Pitkälle toiselle puoliskoa 0-0, ja vaikka olimme selkeähkösti niskan päällä, ei maaleja saatu aikaiseksi. Muutama kohtuu tilanne toki, mutta hivenen odottavaa meininkiä koko porukalla.

Jaksoimme kuitenkin hermoilematta vääntää kampea, ja - jälleen kerran - ottelu kääntyi vitivarmasti meille. Tiesimme jälleen, että lopussa kiitos seisoo. Ja tällä kertaa vieläpä varsin ”runsasmaalisesti” 0-2 (0-0).

Ensimmäinen maali oli varsinainen kaunokainen: Arskan tuumantarkka kulma, jonka Nyyperi puski takatolpalta näyttävästi maaliin. Maalimme jälkeen vastustaja oli hiuskarvan varassa saada parikin rankkaria, mutta onneksi tuomari tulkitsi peliä meidän ajatusten mukaisesti. Tovin pelaamisen jälkeen Niini sitten varmisteli Arskan esityön jälkeen 0-2.

Vastustajalla ei montaa meidän maalin kolkutusta ekalla jaksolla ollut. Toisella puoliajalla jokunen. Keskikentällä välillä kohtuutasaisen väännön lisäksi meillä oli kuitenkin selkeästi enemmän maalintekopaikkoja. Eli voittomme oli täysin ansaittu.

FC Otralla oli jokunen perusjyrä, mutta joukkueena ei kovin megakaksinen ryhmä. Meidän valttimme oli selkeästi se, että pystyimme joukkueena pelaamaan molempiin suuntiin kontrolloidummin ja välillä jopa ajatuksenkin kanssa puuhaillen. Jälleen nähtiin muutama tosi näyttävä hyökkäys laitojen kautta rakentaen. Jalkapalloa, sanoisinko. Ja jälleen koko joukkueen puolustus toimi suunnitelmien mukaisesti. Ainakin 94 % peliajasta.

Maalissa pelasi hätävaroituksella Tomin sairasloman takia Tuomas, ja hienosti isoja housuja täyttikin. Muutamia helmiavauksia ja hyvää pelinohjausta. Liberona ja topparina pelasi hyvällä rutiinilla ja eleettömästi Juuke, Juha Laitinen ja Sami. Välillä topparit osallistuivat hienosti myös hyökkäysten rakenteluun. Laitapakkeina ahersivat Masa/Johannes ja Markku/Kari, ja nolla omassa päässä kertoo paljon myös heidän ehtoostaan.

Keskikentän kaksikko Ari/Tommi oli vahvassa vedossa. Arin hienoista rakenteluista voisi tehdä 2-osaisen DVD:n ja Tommi veti vastustajalta luuloja pois fyysisyydellään ja armottomalla taistelullaan. Tommi sytyttää myös muut taistelemaan - ei yksinkertaisesti kehtaa olla taistelematta.

Keskikentän laitakaksikot olivat poikkeuksellisen hyvässä pelivireessä. Juha R./Mikke osallistuivat aktiivisesti hyökkäysten rakenteluun. Kolkka oli aktiivinen joka tilanteessa, varmaan jopa vaihdossa. Samoin Ilari nousi useammankin kerran näyttävästi vihollisen maalille. Ja mikä parhainta, keskikentän laitamiehet hoitivat vahvan hyökkäysroolin lisäksi puolustusvelvoitteensa pääsääntöisesti kiitettävästi.

Kärkimiehistä Niinillä oli muutama loistosyöttö ja maalitilikin olisi voinut karttua 2-3:lla lisämaalilla. Ensi kerralla sitten… Nyyperi näytti jälleen ratkaisijaroolinsa joukkueessamme. Kylmästi pallo maaliin, kun tilanne eteen rakentuu. Nyyperi olisi myös voinut tehdä useammankin maalin. Ensi kerralla sitten… Yksi tilanne kariutui siihen, kun Nyyperi hoksasi viimeisen esteen olevan kauniimman sukupuolen edustajan.

Ottelu oli meille lähtökohdiltaan psykologisesti vaikea. Kaikki tiesivät, että voittoa lähdettiin hakemaan. Onneksi pystyimme kuitenkin pitämään jalat maassa, ja pelaamaan sekä rennosti että terävästi. Ja määrätietoisesti. Koko joukkue. Koko ottelun ajan. Hyvä me! Tiikeripalkinnot: Arska, Tommi ja Kolkka. Johanneksen arvosana koko joukkueen otteista: 8 1/2.

J.H.

13.8.2007 Tuhoutunut raportti :(

Onnistuin tuhoamaan juuri valmiiksi saadun raportin. Varmaan sen tuomarin juonia tämäkin… Eli katsotaan koska jaksan uudelleen ajatella tarpeeksi keskittyneesti. Kirvelevä tappio 2-3, mutta kaaduttiinpa saappaat jalassa. Hävetä ei tarvitse. Nousu tasuriin oli tämän kesän yksi upeimmista suorituksistamme. Maalit: 1-2 Tommi (Niini) ja 2-2 Tuoppi (Juuke). Tiikerimaininnat: Molke-Tomi, Tommi, Tuoppi ja Niini, joka alkaa tärkeillä hetkillä löytää viime kesältä tuttua hajua pelihousuihinsa.

J.H.

Tiistaina 7. elokuuta 2007 KÄSIPALLOJOUKKUE - FC LINJATERÄS, 0-2, Amurin kenttä.

VARSINAISET MAALIKARKELOT !!

Joukkueemme pelasi lähes koko ensimmäisen puoliajan kuin itseään etsiskellen. Vähän epävarmaa ja hermostunutta, mutta ei toki mitään fiaskoakaan. Onneksi maalarimestari Mika Nyberg Tuomaksen syötöstä helpotti oloamme: komea ja tutunoloinen laukaus, 0-1

Meillä ei ollut varsinaisesti hätää missään vaiheessa, ja maalin myötä saimme hiljalleen palasia loksahtelemaan paikoilleen palapelissämme. Voisi sanoa, että meiltä löytyi rutiinia kääntää ottelu eduksemme. Emme hermoilleet, vaikka peli ei heti alusta alkaen kulkenut toivotusti. Luotimme itseemme ja työntekoomme.

Toisen puoliajan 0-2 oli upea maali. Sanoisinko, että Jalkapalloa. Syöttöketjun päätteeksi Arska laittoi Nyyperille oikeaan laitaan, josta kuljetuksen jälkeen millintarkka matala keskitys maalille. Uus-Juha jatkoi suoraan syötöstä taidolla ja tyylillä näyttävästi verkon perukoille.

Toinen maalimme oli oikeastaan palkinto siitä, että olimme saaneet peliämme oikealle tolalle. Toki vieläkin vähän hosuttiin ja roiskittiin, mutta kuitenkin: sekä laitojen kautta että keskeltä luotiin useitakin mallikkaita hyökkäyksiä. Toisella puoliajalla maaleja olisi voinut syntyä useampiakin, mutta vastustajan maalivahti torjui muutaman kerran näyttävästi. Ja muutaman kerran vähän sössimme.

Vaikka Käsipallojoukkue ei ole lohkomme vaarallisimpia, oli ansaittu voittomme työn takana. Helppoja pelejä ei näytä olevankaan tämän kesän sarjassa. Ja tehtäväämme auttoi vähän myös se, että vastustajalla ei ollut vaihtomiehiä.

Puolustuksemme ei kuitenkaan joutunut missään vaiheessa suurempiin vaikeuksiin. Kaikki oli jälleen kerran hallinnassa M-Tomin, Juuken ja Veskun johdolla laitapakkien vääntäessä tutusti urakkapalkalla kolmea vuoroa.

Keskikentällä Ari ja Tuomas olivat jälleen kerran ratkaisevassa roolissa. Laitojen kautta rakentelua oli hetkittäin mukavasti, mutta varsinkin Amurin peleissä tähän kannattanee satsata vielä enemmän. Kärjessä Nyyperi oli kaivanut taas esille teräsmiehen asunsa ja Kokokesänlomamatkoilla-Niinikin väläytteli viime kesältä tuttuja metkuja. Laitamiehet olivat aktiivisia ja hoitivat kunnialla myös puolustusrooliansa.

Jälleen voi sanoa, että koko palettimme toimi kohtuu (=riittävän) hyvin koko ottelun ajan. Jaksoimme päättäväisesti tehdä työtä tietäen, että lopussa kiitos seisoo. Ja seisoihan se. Ja tätä työtä tehtiin jälleen kerran vakuuttavasti koko joukkueen voimin.

Ottelun tiikeripalkinnot: Kari, Mikke, Masa, Kolkka ja Juha ”New” Ristimäki, jolla maalinteon lisäksi vahva taistelupeli. Ottelun erikoinen: Johanneksen ensimmäinen opettaja Sylvi Vesikivi ei olisi uskonut silmiään, kun J. käytti kerrankin päätään järkevästi vastustajan ylänurkkalaukauksen tiellä 0-1 -tilanteessa.

Maalissa: Molke-Tomi; laitapakkeina Kari/Mikke ja Masa/Johannes; liberona Juuke; topparina Vesku; keskikentän keskellä Arska/Tuomas; vasemmalla Kemal/Ilari; oikealla New-Juha/Kolkka ja kärjessä Nyyperi/Niini.

Johanneksen arvosana joukkueen otteista: 8 +.

J.H.

TO 2.8. FC LINJATERÄS - JARRUKENTTÄ 1-0, Messukylä 1

FC Linjateräs pystyi näyttämään osaamisensa myös Messukylän nappulakentällä. Pari aikaisempaa yritystä ovat olleet kesän heikoimpia esityksiämme. Tänään pelasimme hyvin.

Vastustaja ei ollut hyvä eikä huono. Muutama kelpo peluri joukosta löytyi, mutta jotenkin saamatonta oli heidän pelaamisensa joukkueena. Toki me teimme heidän pelaamisensa vaikeaksi. Emme antaneet Jarrukentälle tilaa saati aikaa oikeastaan kentän missään osassa. Olimme teräviä taistelijoita - koko joukkue - koko ottelun ajan.

Lyhytsyöttöpeli sujui meiltä selvästi paremmin kuin aikaisemmilla messukyläkerroilla. Liikettä oli riittävästi, ja pallottomanakin hoksattiin tehdä töitä. Kenttä on todella pieni, mutta tällä kertaa meillä löytyi kohtuullisen paljon malttia ja itseluottamustakin. Yhdistettynä kovaan yritykseen.

Hallitsimme ottelua selkeästi. Meillä oli puolenkymmentä megaluxus-maalintekopaikkaa. Edellispelissä maalihanansa avannut Tommi hakeutui hienosti useampaankin hyvään maalipaikkaan, mutta tällä kertaa planeetat ja kuut olivat vähän väärässä asennossa. Mikä hienoa, pystyimme luomaan mallikkaasti tilanteita sekä keskeltä että molempien laitojen kautta. Jopa muutama laukaus nähtiin kohti ja melkein kohti maalia. Vähänkin paremmalla onnella ottelu olisi päättynyt 3 tai 4 - 0.

Jarrukenttä häiritsi hyvin pelannutta lainamaalivahtiamme Antti Kumpumäkeä tosissaan vain pari-kolme kertaa. Kerran pallo toki tervehti vaarattoman oloisesti pystytolppaamme…. Syynä tilanteiden vähyyteen oli loistavasti toiminut koko kentän puolustuspelimme. Korkeat pallot keskuspuolustuksemme vei sata-nolla. Ja laitojenkin kautta pahat hyökkäykset voi laskea yhden ison käden sormilla.

Tärkeätä oli, että jälleen kaikki energia suunnattiin pelaamiseen. Turvat pysyivät kiitettävästi ummessa. Toki normaali säästä keskusteleminen pelin tuoksinassa kuuluu asiaan…

Pelin ainokaisen maalin teki Ilari Molke-Antin pitkän avauksen jälkeen ekan puoliajan päätteeksi.

Maalissa: Tuopin joukkuekaveri Laina-Antti; laitapakkeina Kari/Markku ja Masa/Johannes; liberona-topparina Vesku/Juuke/Juha L.; keskikentän keskellä Arska/Tuomas; vasemmalla Kemal/Ilari; oikealla New-Juha/Mikke ja kärjessä Nyyperi/Tommi.

Tiikerimainintoja voisi jälleen antaa kaikillekin ja ihan perustellusti, mutta tällä kertaa kuitenkin: Vesku, joka taisteli keskuspuolustuksessa kuin heinämiehen ja pantterin sekoitus. Ilari oli myös hyvällä pelipäällä. Ratkaisumaalin lisäksi plakkariin muutama namusyöttö ja tärkeä pallonriisto. Kolmantena Tuomas. Tuopin rooli oli ydintärkeä sekä hyökkäysten rakentamisessa että myös puolustuspelaamisessa. Hyvistä pakeista nostetaan vielä esille Toipilas-Markku, joka omaksi ihmetyksekseenkin jaksoi katkoa ja rakentaa kuin nuorena poikana ruottinmaalla. Mutta mutta: tämä tuntuu toistolta ja vähän annelitempakkamaiselta, mutta jälleen kerran poikkeuksellisen selkeästi KOKO JOUKKUEEN VOITTO!!! Pelasimme maltilla ja järjellä, mutta kuitenkin terävästi suurin piirtein koko ottelun ajan. Jokainen pelaaja täytti hienosti paikkansa joukkueessa.

Johanneksen arvosana joukkueen otteista: 8 1/2. (Ei ihan kiitettävää, koska 1.) vastustaja ei ollut lohkomme kovimpia ja 2.) tuhrittiin niin paljon selkeitä maalintekopaikkoja…)

J.H.

Maanantaina 30.7. FC LINJATERÄS - FC KESKIKETTERÄ 2-1, Kauppi 7

Syyskautemme käynnistyi mallikkaasti. Lohkomme kärkikastiin kuuluva FC Keskiketterä kaatui tiukan taistelun jälkeen 2-1. Kesän ainoa Kauppi 7 -ottelumme alkoi vähän jännittyneissä merkeissä, mutta hiljalleen pääsimme juonesta mukavasti kiinni. Pystyimme pelaamaan yllättävän kontrolloitua peliä, ja pakkamme pysyi kasassa välillä jopa kiitettävästi. Hermoilut olivat vähissä ja ennakkoon sovittua maatapitkinlyhytsyöttelyä nähtiin välähdyksittäin runsaastikin. Taistelutahto oli koko joukkueella koko ottelun ajan kiitettävää +.

FC Keskiketterä oli kelpo vastus. Turha ryppyotsaisuus ja hermoilu tylsytti nuorelta porukalta meidän onneksemme parasta terää. Ja vaihtomiesten puute ei varmaankaan tehnyt peliä heille helpommaksi. Joukkue pyrki rakentamaan peliään rauhallisen syöttelyn kautta, mutta jotenkin kuitenkin onnistuimme hyydyttämään joukkueen rakentelun riittävän aikaisin ennen vaarallisia kotivesiämme.

Maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla muutama. 1-0 tekijäksi nousi ankarasti ja fyysisesti uurastanut Tysoni-Tommi. Syöttäjinä Tuomas ja Juha Laitinen. Tommi oli tehdä toisenkin, mutta jatko kulkeutui hiuksenhienosti maalin katolle.

Toki vastustajallakin oli paikkansa. Meillä oli kuitenkin muurina tarkka ja terävä Molke-Tomin tutun mallikkaasti johtama puolustus. Ja oikeastaan koko joukkue hoiti puolustusvelvollisuutensa 93 %:sti lähes koko ottelun ajan. Ketteröitten ainokainen oli loistotaidokas pusku kulmapotkusta. Tälle maalille emme yksinkertaisesti voineet mitään. Kukaan ei olisi voinut.

Ensimmäinen jakso päättyi meidän 1-0 johdossa. Keskiketterän tasoituksen myötä emme menettäneet tasaista otettamme, ja uurastuksemme palkittiin Arskan hankkimalla rankkarilla. Säveltäjä itse veti pallon varmasti sisään, 2-1.

Ottelu oli meiltä jälleen hopeisen papukaijamerkin arvoinen taistelu. Pystyimme pelaamaan lähes koko ottelun ajan hämmentävän järkevästi. Hallitsimme riittävän hyvin hermomme. Jokainen hoiti ajatuksella oman roolinsa sekä puolustettaessa että hyökättäessä. Lyhytsyöttelyä nähtiin paljon ja roiskimista poikkeuksellisen vähän. Jokaisesta pallosta taisteltiin uhrautuvasti. Ilonaiheita ottelussa olikin vaikka muille jakaa. Toki parannettaviakin asioita jäi vielä roppakaupalla, mutta puhutaan niistä joskus toiste…

Eli: olkaamme vilpittömän ylpeitä itsestämme!

Maalissa: Molke-Tomi; laitapakkeina Kari/Sami ja Masa/Kolkka; liberona-topparina Vesku, Juuke ja Juha L.; keskikentän keskellä Arska/Tuomas; vasemmalla Kemal/Johannes; oikealla New-Juha/Mikke ja kärjessä Nyyperi/Tommi.

Tällaisessa pelissä on hankala ja vähän turhaakiin nimetä tiikeriläisiä, mutta tässä tulee: Tommi sai maalinteon lisäksi fyysisyydellään nuoret miehet ikävöimään äitiä. Arska ja Tuomas tekivät megavahvasti ja laajalti liikkuen keskialueella sen mitä pitikin. Sadan hymypojan arvoista puolustuslinjaamme edustamaan valittakoon tällä kertaa Samppa.

Mutta mutta: jälleen kerran harvinaisen selkeästi KOKO JOUKKUEEN VOITTO!!! Johanneksen arvosana joukkueen otteista: tänä kesänä tuttu 9 +.

J.H.

Tiistaina 3.7. TBK - FC Linjateräs 1-2, Messukylän kenttä

Kevätpuolen viimeinen sarjaottelu TBK:ta vastaan päättyi sekavan esityksen jälkeen niukkaan, mutta kuitenkin ansaittuun 1-2 voittoon. Vastustaja ei kuulemma ollut kaksinen, mutta kuulopuheiden mukaan ei FC Linjateräskään. Voitto tuli, mutta ”olis sen voinu helpomminkin ottaa…”

Vastustaja meni heti kohta 1-0 johtoon kulman jälkitilanteesta. TBK:n peli oli paljolti pitkää palloa FCLinjateräsken maalille ja sitten sählinkiä peukut pystyssä. Pallo oli jossain muualla kuin kentällä kuulopuheiden mukaan lähes puolet peliajasta. Omaa peliään joukkueemme ei saanut kunnolla käyntiin oikein ollenkaan. Aherruksemme kuitenkin palkittiin, ja 1-1 Tottakai-Nyyperin tekemänä Tuomaksen syötöstä. Lopullinen sinetti syntyi Mikken jalasta Nyyperin syöttämänä.

Voitto on voitto. Olkaamme ylpeitä tästäkin voitosta ja koko kevätkauden hämmentävästä pistesaaliista. Peruspelaamistamme pystymme helposti parantamaan ainakin karvan verran ankaralla harjoittelulla ottelutauon aikana. Eiksi ni!?

Ottelussa ei ollut paikalla Ilari, Johannes ja Syksyllätaaskehiin-Juha, mutta kaikki muut olivat.

Tiikerimaininnnat Siuronrantojenvihjeillä: Molke-Tomi paraatipelastuksineen ja Ratkaisumaalintekijä-Mikke. Yleisarvosana joukkueen otteista 7-.

J.H.

Maanantaina 18.6 klo 20:00 FC LINJATERÄS - AC SANTEN 1-0, Amurin kenttä

Kesän neljäs sarjaottelu pelattiin sarjakärki AC Santenia vastaan. Hyvien peliemme sarja sai jatkoa: voitimme 1-0. AC Santen ei ollut huono joukkue. Mutta selkeästi porukan pelityyli sopi meille paremmin kuin esimerkiksi edellisen taistelukumppanimme tyyli. Santen ei ollut kauhean liikkuvainen eikä agressiivinen. Joukkue ei tappioasemassakaan satsannut kovin suurta painetta hyökkäyspäähän. Santen pelasi kohtuullisen maltillisesti ja rauhallisestikin. Onneksi näin.

Meiltä peli oli loistopeli. Pelasimme rauhallisesti, mutta terävästi. Pystyimme kontrolloimaan peliämme suurimman osan ajasta jopa kiitettävästi. Jokainen pelaaja hoiti puolustustilanteessa oman tehtävänsä hötkyilemättä mutta päättäväisesti. Myös hyökkäyksiin pyrittiin lähtemään ilahduttavan maltillisesti rakentaen. Liikkumista - pallon kanssa ja ennen kaikkea pallottomana - oli poikkeuksellisen paljon.

Menimme johtoon ajassa 15 min., kun Nyyperi laukoi itse hankkimansa pilkun varmasti verkon perukoille. Siitäkin huolimatta, että vastustajan maalivahdilla oli Mikan mukaan kuulemma ”pirun pitkät jalat”.

Maalitilanteita oli meillä useampaankiin maalin, lähimmäksi pääsi Tommi kolkuttelemalla ylärimaa. Vastustajallakin oli pari maalipaikkaa, mutta tilanteisiin nähden voittoamme voi pitää täysin ansaittuna.

Edellispelin malliin kyse oli koko joukkueen voitosta. Kaikki pelasivat 89 - 98 %:sti juuri niinkuin pitikin. Keskuspuolustuksemme, eli Tikitonotettupois-Juuke ja Ainapallonedessä-Vesku olivat tappavan rauhallisia, mutta myös tappavan määrätietoisia. Yhdessä Molke-Tomin ja laitapakkien (Masa, Markku ja Samppa) kanssa he saivat lamaannutettua vastustan yritykset ilman suurempia paniikkeja.

Keskikentän hahmo oli Tuomas, joka pelasi niin kuin vain Tuomas osaa. Keskikentän laidoilla ahersivat Tommi / Johannes sekä Kolkka / Mikke. Tilanteita rakenneltiin myös laitojen kautta muutaman kerran näyttävästi. Kärkimiehenä Maali-Nyberg teki sen mitä odotettiinkin, eli maalin.

Edellispelin malliin pidimme tunteemme kiitettävästi kurissa. Kaikki energia käytettiin pelaamiseen, ja sen kyllä huomasi.

Jos jotain kritiikin aihetta otteistamme etsisi, niin toki välillä vähän roiskittiinkin, ja laukauksia oli meillä erittäin vähän. Ja vastustajan maalin lähestyessä usein vähän hosuimme. Ja välillä ei puhuta keskenämme tilanteissa, ja välillä menee kolme pelaajaa kamppailemaan samasta pallosta. Ja… Mutta näitä ei tänään kannata surra tai edes ajatella.

Pääasia on, että pystyimme jälleen pelaamaan lähes koko 60 minuutin ajan kohtuukurinalaisesti omaa peliämme. Ja me voitimme. Sarjakärjen. Olkaamme ylpeitä.

Hienoa oli saada Juuke takaisin. Hämmentävää on, että Juuke pystyy pelaamaan tutun napakympisti pitkän pelitauon jälkeen heti ensi sekunnista alkaen. Mukavaa oli myös saada jälleen Tuomas mukaan - suoraan toisen oman joukkueensa harjoituksista. Mutta ennen kaikkea hienoa ja mukavaa oli, että pystyimme - siis jokainen meistä - pelaamaan hyvällä hengellä, taidolla ja taistelulla koko ottelun ajan.

Tiikeripelaajat: Juuke, Vesku ja Tuomas 2 kpl, ja kaikki muut 1 kpl. Johanneksen arvosana joukkueemme otteista 9 + (ottelu oli erilainen kuin edellinen, ja vastustaja oli erilainen kuin edellispelissä, mutta mielestäni sama arvosana on perusteltu…)

J.H.

Maanantaina 11.6 klo 20:00 GLUTEUS MAXIMUS - FC LINJATERÄS 2-3, Amurin kenttä

RIEMUKAS TAISTELUVOITTO!

FC Linjateräs näytti mihin pystyy, jos tahtoo. Ja kun kerran elokuvaaja oli paikalla, ymmärrettävästi tahdoimme voittaa. Vähän hankalaksi toiveemme kyllä teki vastustaja GLUTEUS MAXIMUS, joka oli fyysinen, agressiivinen, kohtuullisen liikkuva ja taitavakin. Mutta eipä mahtanut G. M. mitään ilmiliekeissä olleelle fclinjateräsryhmälle - ei mahtanut ei.

Illan sankari oli koko joukkueemme. Jokainen taisteli 110 %:sti, eri pelipaikkojen puolustusvelvoitteet hoidettiin 97 %:sti ja vaikka syöttöpeliä emme saaneetkaan toimimaan kuin välähdyksittäin, loimme 6-8 selkeätä ja näyttävää maalintekopaikkaa. On toki myönnettävä, että olimme omalla rankkualueella aina välillä syvällä paniikin suossa, mutta kuitenkin aina löysimme taistellen viimehetken pitkospuita selviten hasardihetkistä. Mitä nyt pari söhrömaalia pääsivät tekemään…

Illan Kunkku oli Mika Nyberg. Saaliina puhdas hattutemppu. Kaksi ensimmäistä maalia syntyi ensimmäisellä puoliajalla kuin samasta muotista valettuna. Ensimmäisessä syöttöpiste Tuomakselle ja toisessa Markulle. Kolmas Mikan maali tyylillä rankkarista. Mika näytti mitä pelisysteemissämme kärkimies voi parhaimmillaan saada aikaan. Ehkä yllättävän paljon tilaa vastustaja jättikin omalle puolustusalueelleen. Ja sehän sopi meille.

Vastustajalla oli muutama maalipaikka, mutta molemmat verkonheilumiset olivat oikeastaan vähän sattumankauppamaaleja. Painetta Gluteus kyllä pystyi luomaan maalillemme välillä liiankin kiitettävästi. Mutta mikä tärkeintä, he olivat koko ajan askeleen jäljessä meitä.

Tomi oli maalissa tutusti aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Maaleille hän ei mahtanut mitään, tulivat vähän puskista. Ari pelasi uudella paikalla liberona, ja hyvin pelasikin. Vesku uurasti uhrautuvana topparina, ja esimerkiksi viimeisten paniikkiminuuttien aikana puski peräkanaa useammankin vaarallisen keskityksen turvallisemmille vesille.

Laitapakkeina väänsivät kuin mestaripainijat konsanaan Kari, Masa ja Kolkka. Täytyy todeta, että helpolla eivät pakit tässä pelissä päässeet, mutta kunnialla kaikesta selvisivät. Ja muutaman kerran Kolkka ehti jälleen viilettämään laidallaan pahantekoonkin.

Keskikentällä pelasivat rakentajina ja rikkojina Markku/Johannes ja laidoilla Tuomas/Juha ja Ilari/Mikke. Nuoret liikkujat pistivät konkarimmekin näyttämään parhaita puoliaan. Kärkimiehenä Nyyperi ja Ilkka Heikkilä.

Ilo oli jälleen nähdä Tuomas pitkästä aikaa mukana porukassamme. Tuoppi sytyttää esimerkillään muitakin taisteluun ja liikkumiseen. Kiitokset myös paikalle hälytetylle Ilkalle, joka nivusvaivaisenakin oli luomassa paineita vastustajan maalille.

Mutta ennen kaikkea: KIITOKSET KOKO JOUKKUEELLE!! Pelasimme taktisesti loistavan ottelun. Taistelimme kuin tiikerit helvetissä täydet 60 minuuttia. Ja ennen kaikkea: niukka, mutta ANSAITTU VOITTO!!

Tiikeripalkinto: Nyyperille 2 kpl ja kaikille muille 1 kpl. Johanneksen arvosana koko joukkueen otteista: 9+. Yleisönä Tikki-Juuke + poika.

J.H.

ma 28.5.2007 FC LINJATERÄS - TOKMANNI 1-0, Messukylän kenttä

Toinen ottelumme pelattiin Messukylän kentällä. Kenttä oli ihan mukava, mutta pienehkö. Ja tutusti rajaviivakalkki oli puutarhaosastolta lopussa.

Mutta ottelu: voitimme 1-0. Tokmanni oli hyvähkö ja ajoittain erittäin vaarallinen joukkue. Ensimmäisellä puoliajalla ottelun avaimet olivat selkeästi käsissämme, mutta vain kerran lukko avautui. Laser-Nyyperi toimi niinkuin kärkkään kärkimiehen pitääkin: maalinvahdin epäonnistuneesta avauksesta pallo haltuun ja taidokas sijoitus verkon perukoille.

Olisimme voineet ratkaista ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, mutta emme ilmeisesti halunneet… Tokmanni pääsikin sitten toisella jaksolla vahvemmin peliin mukaan. Vaarallisia hyökkäyksiä luotiin välillä kuin liukuhihnalta. Rehellisyyden nimissä voimme todeta, että vain muutama Tomin ilmiömäinen torjunta ja välillä hyvä onnikin takasi meille kolme pistettä. Toki meilläkin oli useampia paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta…

Pelissämme oli paljon hyvää. Pystyimme luomaan lähelle kymmenkunta maalintekopaikkaa. Taistelutahtomme oli myös kohdallaan - kaikki pistivät taatusti kaikkensa peliin. Vahvoja yksilösuorituksia nähtiin roppakaupalla.

Pelissämme oli myös paljon huonoa. Joukkepelaamisemme oli vähän hakusessa. Syöttely maata pitkin oli (ehkäpä pienen tilan takia) meille todella vaikeata. Paljon roiskintaa, paljon hosumista ja hermoilua. Emme pystyneet pelaamaan kontrolloidusti kuin hetkittäin. Maalintekeminen hyvistäkin paikoista on meille edelleen todellatodellatodella vaikeata.

Pahin virheemme oli typerä hermoilu ja mekkalointi. Tuntui, että varsinkin toisella jaksolla osalla meistä kului 50 prosenttia energiasta aivan muuhun kuin pelaamiseen. Onneksi tällä kertaa pystyimme hermoilustamme huolimatta tuomaan pisteitä kotiin, mutta lähellä oli…

Tärkeä tiedotus kaikille: Minisoccer-sarjassa puhaltavat tuomarit tekevät joka ottelussa paljon tai erittäin paljon virheitä. Sillä ei ole mitään merkitystä onko tuomari ollut oikeassa tai väärässä. Virallisten sääntöjenkin mukaankin tuomari tulkitsee sääntöjä tehdessään ratkaisuja. Tähän on tyytyminen. Tämä on aivan uusi asia, mutta nyt kun sen tiedämme, voimme ensi ottelussa keskittyä pelaamiseen.

Tämä ottelu olisi voinut päättyä voitoksemme 4-1 tai tappioksemme 0-3. Onneksi se päättyi voitoksemme 1-0. ”Tää on jalkapalloa”, totesi eräs Tokmanni-pelaaja parkkipaikalla ottelun tuloksesta. Näinhän se on.

Saunaillassa arvioimme joka kantilla kahta ensimmäistä sarjapeliämme. Mikä on ollut hyvää ja mikä ehkä ei.

Mukana: mv: Tomi; laitapakit: Kari, Masa ja Kolkka; libero/toppari: Samppa, Vesku ja Vanha-Juha, keskikentän alin: Arska/Markku; oikea laita: Juha/Mikke; vasen laita: Tommi/Johannes; kärkimies: Mikat Niini ja Nyyperi. Yleisönä Kappero ja muitakin. Mukava oli saada Vanha-Juha koiranulkoiluttamispuuhistaan jälleen tositoimiin.

Johanneksen arvosana koko joukkueen otteista: voitolla päästiin kasikerhoon 8-. Kiitettävästi täysillä painaneita tiikereitä löytyi useampiakin, mutta tiikerimaininnat tällä kertaa: Molke-Tomi, Laser-Nyyperi ja Vanha-Juha.

(J.H.)

21.5.2007 klo 20.00 Ganuunat - FC Linjateräs 1-0, Amurin kenttä

Kesän sarjakauden ensimmäinen ottelu Ganuunoita vastaan käynnistyi perinteisesti. Vähän jännitystä ilmassa, sopivasti sählinkiä ja 1-0 vastustajalle.

Ganuunat ei ollut huono joukkue. Ilman vaihtomiehiä he jaksoivat kohtuu hyvin painaa ainakin pitkälle toista puoliaikaa. Kokonaisuutena kentällä olikin kaksi tasavahvahkoa joukkuetta. Molemmilla oli puolenkymmentä jonkinlaista maalintekomahdollisuutta. Tällä kertaa onnikaan ei kääntänyt ottelua voitoksemme - tai edes tasuriksi.

Tyytyväisiä voimme olla siihen, että syöttelyä ainakin yritimme rakennella ajoittain ihan tyydyttävästi. Maata pitkin pelaamista ilman paniikkeja nähtiin ehkä tavallista enemmän, ja roiskimista ehkä tavallista vähemmän.

Muutama hyökkäys rakenneltiin hienosti laitojen kautta. Ganuunoitten maalin lähestyessä vastustaja sai kuitenkin eliminoitua pahimmat retkemme taidolla ja terävyydellä. Toki muutama herkkupaikka meillekin avautui.

Laukauksemme saattoi laskea yhden käden sormilla. Myöskin terävyyttä ja aktiivisuutta jäi hyökkäyspäässä kaipaamaan. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana saimme luotua hyvin painetta Ganuunoitten maalille. Mutta tällä kertaa vastaus oli ei.

Puolustuksemme pelasi Molke-Tomin johdolla muutamaa extrahässäkkää lukuunottamatta ihan kohtuukelpopelin. Puolustuksen keskellä oli ensi kertaa kaksikkona Sami ja Markku.

Voi toki sanoa, että tappio jäi kaivertamaan. Ottelu oli tasainen, mutta hukkasimme omat etsikkohetkemme. Peli oli täysin voitettavissa. Toisaalta pelaamisemme ei ollut mahdottoman huonoakaan, paljon hyvää pystyy helposti poimimaan. Eli vähän paremmalla onnella ottelu olisi saattanut jopa meillekin kääntyä.

Mukana: mv: Tomi; laitapakit: Kari, Masa ja Kolkka; libero: Samppa; toppari: Markku; keskikentän alin: Arska/Johannes; oikea laita: Juha/Mikke; vasen laita: Kemal/Ilari; kärkimies: Vesku/Tommi. Yleisönä Kappero + pojat. Suuri ilo oli saada Kolkka jälleen kehiin näyttämään liikkumisen mallia meille kaikille.

Johanneksen arvosana koko joukkueen otteista 7 +. Kaipailtiin tiikerimainintoja. OK. Ekan pelin tiikeripalkinnot: Kolkka ja Arska.

(J.H.)

FC LINJATERÄS 5 VUOTTA - Talkoot ja saunailta + Suomi-Serbia la 2.6.2007

FC Linjateräs 5-vuotta TALKOOT JA SAUNAILTA lauantaina 2.6.

Talkoisiin saimme paikalle kymmenkunta ahkeroitsijaa ja 5-vuotissaunailtaan Härmälän Kuuselassa osallistui historialliset 15 fclinjateräsmiestä: mv-Tomi, Kari, Kappero, Petri, Masa, Kolkka, Samppa, Vesku, Arska, Markku, Mikke, Kemal, Niini, Nyyperi ja Johannes. Suomi pelasi ikävä kyllä huonosti.

 

Harjoitusottelu 6.5.2007

 

HARJOITUSOTTELU FC Linjateräs - FC Öyhtis päättyi lukemiin 1-4.

Heti alkuun on myönnettävä, että Öyhtiksellä on kasassa kelpo ryhmä. Ekan vartin olimmekin täysin pihalla. Hiljalleen ja ajoittain pääsimme peliin mukaan ihan kohtuullisesti. Muutama syöttöketju saatiin rakennettua ja muutama maalintekopaikkakin. Meillä oli vain yksi vaihtomies, eli maitohapoilla jouduimme olemaan vähän liiaksi. Summa summarum: taatusti hyödyllinen harjoituspeli kesää ajatellen. Paljon meni pieleen, mutta uskoisin, että me tiedämme mi(t)kä pahiten klikkaa. Pelissä mukana: mv-Tomi, Masa, Uusi-Juha, Vesku, Samppa, Johannes, Kemal, Mikke, Arska, Mika Nyberg. Tuomari Juha R. vihelsi kelvokkaasti ja ottelu pysyi mukavahenkisenä.

29.4 kevät 2007

Sunnuntaina 29.4. Kaupissa oli paikalla Vesku + Janne, Niini + Antti, Molke-Tomi, Juha, Kemal, Masa, Markku, Mikke, Nybergin Mika ja Johannes. Pelattiin vappusäässä ison kentän harjoituspeliä taitavahkoja nuorisopelureita vastaan. Rehellisesti on myönnettävä, että kentällä nähtiin roppakaupalla hienosti rakennettuja maalintekotilanteita ja jopa maaleja. Eli josko saisimme myös hyökkäyspeliämme vähän paremmalle tolalle tulevalla kaudella. Myös Molke-Tomi on vahvassa vedossa, sanoisinko ilmiliekeissä. Koittakaa hyvä juhlaväki päästä harjoituksiin - jos vain suinkin on mahdollista. Elämme tärkeimpiä valmistautumisen hetkiä tulevaa sarjakautta ajatellen. Sunnuntain harjoituspeli on FC Öyhtistä vastaan, ja ottelu pelataan minisoccer-säännöillä. (J.H.)

9.4. Pääsiäisturnaus 2007

Maanantaina 9.4. pelattiin Kaupin keinonurmikentällä neljän joukkueen leppoisahenkinen pääsiäishöntsyturnaus. Turnauksen voittaja oli PK Liverspoil 5:llä pisteellä. Kakkoseksi kiri FC Linjateräs 3:lla pisteellä. Sää oli luxus ja muutenkin tuomariton kevätleppoisuus onnistui kiitettävästi. Lämpimät kiitokset kaikille mukana juosseille.

Ottelutulokset:

FC Melody - FC Linjateräs 2-2
PK Liverspoil - Tampere City FC 3-0
FC Linjateräs - PK Liverspoil 0-3
FC Melody - Tampere City FC 0-2
Tampere City FC - FC Linjateräs 1-5
FC Melody - PK Liverspoil 3-3

FC Linjateräs: Molke-Tomi, Samppa, Kari, Ari, Mikke, Vesku, Markku, Tuoppi, Niini, Antti (se hiljasempi Niinimäen taitureista), Nyyperi, Kemal ja Johannes + toipilaat Masa ja Tommi kannustusosastossa.

©2019 FC Linjateräs - Uskomatonta jalkatyöskentelyä jo vuodesta 2002 - suntuubi.com